2023-04-06


Michael Mårtensson från Malmö och gästkonstnär Mimmi Pettersson från Halmstad ställer ut på Kirseberg under konstrundan

Michael Mårtensson från Malmö och gästkonstnär Mimmi Pettersson från Halmstad ställer ut på Kirseberg under konstrundan.

Under skärtorsdagen höll Michael och Mimmi på med de sista förberedelserna inför påskhelgens konstrunda. Mimmis tavlor föreställer abstrakta porträtt av bland annat kvinnokroppar. Michael ställer ut både tavlor och hans specialitet möbelkonst i form av målade stilmöbler.

Det blev en del jobb med att hänga tavlor och ställa de målade möblerna på ett bra sätt inför utställningen, men det känns också roligt och spännande.

Michaels ateljé ligger i en nyrenoverad lokal på Kirseberg och under de två senaste månaderna har han arbetat med att färdigställa ateljén som nu även fungerar som verkstad. Så påskens utställning blir lite av en premiär.

Att Mimmi och Michael ställer ut tillsammans är faktiskt ett resultat av förra årets konstrunda. De träffades när de ställde ut förra året och har hållit kontakten sedan dess.

  • Michael frågade mig om jag ville ställa ut som gästkonstnär i hans nya ateljé och jag tyckte att det var en bra idé, säger Mimmi.

Under helgen hoppas de på många besökare.

Ateljén har öppet för besökare den 7–10 april (långfredagen till annandag påsk) kl. 11–17 och finns på Solgatan 25 i Kirseberg.