jun 14 2018

Brandkåren larmades vid 04.58 till en brand på Malmö folkhögskola på Trindyxegatan Fosie. När första brandstyrkan kom fram brann det ut genom ett fönster på första våningen i skolans restaurangdel. Rökdykare sattes in men branden hade då redan fått ordentligt fäste i byggnaden som är från slutet av 1800-talet. Efter en stund fick man ta ut rökdykarna och släcka utifrån. Andra närliggande skolbyggnader skyddades av rökdykare med slangledningar. Vid 07.30-tiden var restaurangbyggnadens tak helt övertänt och räddningsledningen avbröt släckförsöken. Vad som orsakat branden vet man inte i nuläget. Skolan skulle under dagen haft en kurs för 60-talet deltagare och en konferens med ett 40-tal personer. Rök spred sig under branden och eftersläckningsarbetet i Fosie industriområde.


Klicka för video

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 14 2018

En polisjakt på en misstänkt bil från Bunkeflostrand slutade vid 00.30-tiden på Badstigen i Klagshamn med en gripen misstänkt för olovlig körning och ringa narkotikabrott. Den misstänkte bilföraren rammade en större sten inne på en cykelbana ute på Klagshamns udden. Bilföraren skadades inte vid olyckan och kunde gripas av den efterföljande polispatrullen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 13 2018

En man trillade vid 22-tiden ner i ett kabelschakt på Limhamnsvägen i korsningen Ö vägen. En privatperson larmade ambulans och brandkår då mannen var oförmögen att ta sig upp på egen hand. När brandstyrkan kom fram hjälptes mannen upp av brandpersonal. Men när ambulanspersonalen kom fram för att titta till mannen flydde han efter att ha tackat brandpersonalen in mot sin lägenhet. Ambulanspersonalen han dock ikapp mannen i trapphuset och ville i all välvilja bara kontrollera hans ben då han haltade något efter fallet. Brandpersonal fixade till den bristfälliga avspärrningen runt kabelschaktet innan man lämnade platsen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 13 2018

E22-an i höjd med Kronetorp fick stängas av vid 17-tiden i norrgående riktning efter att tre bilar krockat vid Kronotorps trafikplats. Fyra personer fick föras till sjukhus med ambulanser i samband med olyckan. Vissa av bilarna som var inblandade i olyckan hade kraftiga krockskador. Bakom olycksplatsen bildades långa bilköer bakom olycksplatsen. Exakt hur olyckan gått till kommer nu polisen att utreda.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 13 2018

Förste förskollärare Dalia Razeq visar teckningar som barn från den nerbrunna förskolan Holma har ritat för att bearbeta förlusten av deras förskola. Teckningarna ställdes på eftermiddagen ut på Holmatorg bara ett stenkast från den nerbrunna förskolan. I en närbelägen lokal ställdes texter av barens egna berättelser ut. Även anhöriga till barnen hade varit med och skrivit om den omskakande händelsen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 13 2018

Vakter från sjukhuset såg strax efter midnatten en gäng misshandel av två personer vid en Bankomat i höjd med Södervärn. Ordningsvakterna sprang efter gänget och lyckades få stopp på 10-talet personer i höjd med busstationen på Södervärn. Efter en stund anslöt fler väktare och polis till platsen. Vid 00.30-tiden höll polisen på att reda ut vad som hänt på platsen. De första uppgifterna talar om rånförsök och misshandel. Offren skall enligt uppgift inte ha fått några allvarligare skador i samband med händelsen. Vid 00.50-tiden höll väktare och ordningsvakter och polis på att försöka transportera in minst sex misstänkta till polisstationen för vidare förhör.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt