nov 28 2017

Brand i spis på Ystadsgatan i Malmö vid 01.30-tiden. När brandstyrkan kom fram kunde man snabbt konstatera att det brunnit i en spis. Mindre mängder rök kunde ventileras ut från trapphus och den berörda lägenheten. Enligt uppgift skall inga personer ha skadats vid branden.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

nov 27 2017

En cyklist blev vid 17.10-tiden påkör av en bilist på Kronborgsvägen i Malmö. Cyklisten skadades inte så allvarligt vid olyckan. När de två larmade ambulanserna kom fram stod cyklisten och pratade med polisen. I nuläget är det oklart hur olyckan gått till. Polisen förhörde bilföraren på platsen om olyckan.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

nov 27 2017

Kommunen planerar att det skall byggas tusentals bostäder i Limhamns industriområde. Enligt planen ska man påverka markägarna att riva industrierna och sedan bygga tusentals bostäder på hela industriområdet. Många Limhamnsbor oroas över trafiken som redan nu är kaosartad vissa tider på dagen längs den nyligen färdigställda och avsmalnade Annetorpsleden. Kommunens tjänstemän säger till besökarna att man ska bygga bussfiler och detta tror de på sikt ska minska trafiken i området. En av tjänstemännen säger att om bara alla åker buss blir det inga bilköer. När jag själv frågade hur tjänstemännen kommit till visningen på Limhamns bibliotek svarade en av tjänstemännen att gruppen i dag hade valt att ta sig till mötet med bil.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

nov 26 2017

Brandkåren larmades vid 02.56 till två brinnande bilar på Jörgen Kocksgatan en bit från Slagthuset i Malmö. När brandstyrkan från centrumstationen kom fram såg man att det brann i två parkerade bilar längs gatan. Rökdykare kunde snabbt släcka branden i en av bilarna. Den andra bilen var övertänd och tog lite längre tid att släcka. I den bil som brunnit minst kunde man se en inkastad petflaska som det brunnit runt omkring. Under släckningsarbetet kom Slagthusets vakter som slutat för kvällen och såg att brandpersonalen höll på att släcka deras privata bilar. Bedrövad konstaterade en av vakterna att han parkerat sin bil på samma ställe i flera år utan skadegörelse. Polisen kom till platsen och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand då det inte var någon tvekan om att bilbränderna var anlagda.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

nov 25 2017

Trafikolycka singel vid 17.20-tiden i rondellen Västkustvägen. En yngling fördes till sjukhus med ambulans efter olyckan. Under räddnings och bärgningsarbetet stängdes Västkustvägen av i norrgående riktning.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

nov 25 2017

En T-34 stridsvagn från Sovjeteran invaderade vid 12-tiden Malmömässan Hyllie. Den Sovjetiska stridsvagnen från 1944 ägs av en samlare i Hallaryd i Småland och kom till mässan med en biltransport inför en motormässa som startar nästa lördag. Det blev trångt när den 34 ton tunga besten skulle köras in till sin monter. Flertalet personer fick hjälpas åt att lägga ut brädor för att inte mässans golv skulle skadas av stridsvagnens metalband. Men efter ca 30 minuter var vagnen på plats inne i mässhallen och som tur var hade man tillfälligt stängt av brandlarmet då en hel del dieselrök hade samlats i den stora mässhallens tak.


Klicka för video

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt