maj 05 2018

Brandkåren i Eslöv larmades vid 20-tiden till en brand i en större byggnad på Repslagaregatan i centrala Eslöv. När första brandstyrkan från Eslövs stationen kom fram brann det ut genom flera fönster på baksidan av byggnaden. Rökdykare med slangledning sattes in för utvändig släckning. Branden spred sig sedan snabbt upp i byggnadens takkonstruktion. Vid 21-tiden brann halva byggnaden och brandpersonalen fick koncentrera sig på att begränsa branden vid begränsningslinjen i mitten av byggnaden. Polisen spärrade av ett stort område runt brandplatsen som drog till sig hundratals nyfikna Eslövsbor. Vid 22.30-tiden höll brandpersonal på att ta hål i taket på den del av byggnaden som inte brunnit för att vädra ut heta rökgaser. Under kvällen och natten kommer ett stort antal brandmän att fortsätta jobba på platsen med släckning och eftersläckning. Vad som orsakat branden är i nuläget oklart, men under senaste tiden har Eslöv drabbats av otaliga anlagda bränder.


Klicka för video

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

maj 05 2018

Brandkåren larmades vid 20-tiden till en brand i en lagerlokal på Grimsbygatan i hamnområdet. När brandstyrkorna kom fram kunde man se rök komma ut från en del av en stor byggnad. Rökdykare sattes in för släckning och efter ca 20 minuter avtog rökutvecklingen. Polisen spärrade av då uppgifter kom om att brandröken kunde vara giftig. Vid 20.40-tiden var det fortfarande oklart vad som brunnit i lagerlokalen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

maj 05 2018

Ordningsvakter och allmänhet försökte vid 19-tiden att rädda livet på en person som fallit ner livlös på perrongen Triangelns tågstation. Både brandkår och två ambulanser larmades till platsen och när räddningsmanskapet kom fram övertog de återupplivningsförsöken. Ordningsvakterna på Stationen hade sedan fullt upp med att hålla allmänhet och ungdomar borta från området där räddningspersonalen höll på med återupplivningsförsöken. I nuläget talar inget för att den livlöse personen utsatts för något brott.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

maj 04 2018

Nya lite mer permanenta staket för utlänningskontroller nere på Hyllie station i Malmö

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

maj 03 2018

Flera bilar förstördes i en anlagd brand på Sunnanväg Lund vid 01.43 i natt. Brandkåren larmades av närboende som upptäckt att det brann i bilar på Boendeparkeringen. Innan Lunds brandstyrka kom fram hade branden spritt sig till fyra bilar. Rökdykare med två slangledningar och pulversläckare lyckades att dämpa ner bilbränderna innan de spred sig till ytterligare bilar. När branden var släckt kunde man konstatera att två bilar totalförstörts och ytterligare två skadats kraftigt av branden som tros vara anlagd. För några dagar sedan brann andra bilar på samma gata.


Klicka för video

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt