jun 28 2018

En sjösättning av en mindre båt gick mindre lyckat på Vaktgatan vid 15.40-tiden i dag. Men när nöden är som stört är hjälpen som närmast. En patrull från kustbevakningen såg när bilen gled ner i vattnet vid sjösättningsrampen och skyndade till undsättning. Kustbevakarna tog en lång tamp och med hjälp av en annan bil kunde man dra upp bilen som hade börjat flyta ut i hamnbassängen. Efter en stund kom både räddningstjänsten och polisen till platsen. Men då stod bilen redan uppe på rampen. En bärgningsbil kom sedan till platsen och bärgade bort den vattenskadade bilen. Kustbevakarna berömdes på platsen efter sitt snabba ingripande på platsen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 28 2018

Hundrastarna Anna Hermansen och Sabina Friman fick var sin hund vid 12-tiden i dag. Upprinnelsen till händelsen var lösspringande hundar vid ett koloniområde vid Boplatsgatan i utkanten av Malmö. Hundrastarna kontaktade polisen då man befarade att ett tiotal andra hundar som fans i koloniområdet for illa. Polisen kom till platsen och undersökte den aktuella kolonitomten med hundarna. Efter en stund kom ägaren till platsen och överlät de två Dogo Argentino hundarna till tjejerna då de var döva och hundägaren i koloniområdet inte längre villa ha hundarna. Både Anna och Sabina är nu nya lyckliga ägare av två unghundar. Visade genast sin uppskattning av de nya ägarna. På platsen visar tjejerna den överlåtelsehandling som hundmannen i koloniområdet skrev på platsen. I dag slutade det lyckligt säger tjejerna på platsen runt koloniområdet går flera motortrafikleder så det hade kunnat sluta betydligt värre om hundarna kommit ut i trafiken.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 27 2018

Trafikolycka mellan två personbilar på Ystadsgatan vid 21.20-tiden. I nuläget är det oklart om några personer skadades vid olyckan.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jun 27 2018

Ny anlagd brand på Paletenskolans lokaler Maskinvägen i Lund vid 01.24 i morse. När första brandstyrkan från Lund kom fram brann det i ett mindre förråd som är sammanbyggt med skollokalerna. Rökdykare med slangledning sattes in och ytterligare förstärkning begärdes till platsen då man misstänkte att branden spritt sig till takkonstruktionen. Efter en halvtimmes tid hade man fått kontroll över branden och en del av taket bröts upp för att säkerställa att branden inte spritt sig vidare. Samma skolbyggnad drabbades av en anlagd brand 2018-06-19. Polis med hund spårade i närområdet efter misstänkta vid dagens brand.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt