maj 06 2018

Brandkåren larmades vid 20.30-tiden till ett rökfyllt trapphus på Borringegatan. När första brandstyrkan från Hylliestationen kom fram såg man kraftig brandrök från takskägget på trevåningshuset. En stegbil restes mot taket för livräddning då det fans taklägenheter i fastigheten. Rökdykare skickades även in i det rökfyllda trapphuset för eventuell evakuering och brandsläckning. Efter en stund letande kunde inte rökdykarna hitta någon brand vare sig i lägenheterna eller på vindsplanet. Då upptäcktes att branden var belägen i ett soprum på bottenplanet i fastigheten. Röken hade spritt sig via sopröret upp på våningsplan tre där en av sopluckorna stod öppen. Branden i soprummet kunde snabbt släckas av rökdykare med slangledning. Vad som orsakat branden och om den öppna sopluckan har med branden att göra vet man inte i nuläget. Inga personer skadades vid branden.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

maj 06 2018

En person knivskars svårt på Eriksfältsgatan mitt emot Nydala vid 16-tiden. Polis och ambulans larmades till en lekplats vid ett nybyggt dagis som ligger inne mellan hyresfastigheterna. Där fann polisen en svårt knivskuren yngling liggande på marken. Ambulanspersonal lastade den skadade och förde honom till sjukhuset. Polisen spärrade av lekplatsen och delar av gården i väntan på polistekniker. På gården och vid närliggande gårdar var många personer ute i det fina vädret bara ett 40-tal meter från daghemmet pågick en grillfest. Om och i så fall hur många som sett bråket är oklart. Enligt uppgift på platsen handlade det om ett större bråk med uppemot tiotalet personer på lekplatsen. Vad som orsakat bråket vet man inte i nuläget. Polisen uppger på platsen att man rubricerar händelsen som försök till mord och att ingen är i nuläget gripen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

maj 06 2018

Brandkåren från Hylliestationen larmades vid 00.30-tiden till flera brinnande bilar på en större parkering vid Hyacintgatan Holma. När brandstyrkan kom fram var två bilar varav en taxibil övertända och branden höll på att sprida sig vidare till ytterligare en närstående bil. Rökdykare med två slangledningar och pulversläckare lyckades slå ner branden innan den fick ordentligt fäste i den tredje bilen. Enligt uppgift på platsen har en man setts springa ifrån platsen när branden startade. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

maj 05 2018

Trots att kommunen gjort om en bit av Ängelholmsgtan till gågata kör det en strid ström av bilar där. En del av de som besöker restaurangerna längs gatan tycker att nu kör bilarna i alla fall lite långsammare.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

maj 05 2018

Brandkåren larmades vid 16.40 till en villabrand på Toftängsgatan i Malmö. När första brandstyrkan kom fram var två äldre personer ute ur den brinnande villan. En av dessa personer fördes sedan till sjukhus med ambulans för kontroll av lättare rökskador. Två grupper av rökdykare sattes in för invändig släckning och efter ca 10 minuter var branden släckt. Men eftersläckningsarbetet tog ytterligare en timmes tid. Vad som orsakat branden i vilan är i nuläget oklart men enligt uppgift på platsen skall branden ha startat i köket. Villan fick omfattande rökskador vid branden.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

maj 05 2018

Ambulans och polis kallades vid 23-tiden till någon form av olycka på Bäckagårdsskolan Klågerupsvägen. På platsen fans vid 23.20-tiden två ambulanser och en polispatrull. Vad som hänt är i nuläget oklart.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt