dec 01 2017

Bilsport Motorshow startar nu på lördag i Malmömässan vid Hyllie. Allt från mopeder till en sovjetisk stridsvagn visas på motorshowen. En monter har inriktning på andra världskriget och där kan både den sovjetiska stridsvagnen och amerikanska fordon beskådas. En Volvo PV med en något överdimensionerad motor ställs också ut.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

dec 01 2017

En man i 20-årsåldern sköts vid 21.20-tiden ihjäl bakom en grill på Eriksfältsgatan. Ytterligare en man som sannolikt var i sällskap med den avlidna skadades svårt vid skjutningen. Ambulanspersonal försökte återuppliva den skjutne ynglingen som låg på gatan bakom grillen men efter ca 20 minuter gav ambulanspersonalen upp då han konstaterats avliden av sina skottskador. Den svårt skadade mannen lyckades själv ta sig till akuten med en privatbil. Grillen där skotten avlossats spärrades av med polispersonal och efter en stund spärrades ca 500 meter av Eriksfältsgatan och de gårdar som vetter mot parkeringsplatsen mot grillen. I nuläget verkar det som en ensam skytt avlossat flera skott mot en bil där de två männen befann sig. Vad som ligger bakom skjutningen vet polisen inte i nuläget men uppgifter talar om att de båda männen är väldokumenterade kriminella. På sjukhuset spärrade polisen av akuten då man befarade att anhöriga och vänner till den skadade skulle kunna orsaka problem för sjukvårdspersonalen. Även den bil som den skadade kom till akuten med kommer att undersökas av polistekniker. Vid grillen på Eriksfältsgatan höll vid 23.30-tiden polisens tekniker på med platsundersökningen. På gatan låg den avlidna ynglingen under en ambulansfilt och en bit bort stod den bil som skotten träffat kvar med lysena tända.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

nov 30 2017

Ljusinstallation på Lundagård mot rasism. Ljusmanifestationen startade från Bantorget vid 17-tiden

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

nov 30 2017

En demonstrationsdeltagare togs av polisen sedan han attackerat en cyklande brottmålsadvokat med en fackla under ljusinstallationen mot rasism i höjd med Bantorget Lund svid 18-tiden.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

nov 30 2017

Ny utomhuskonsthall vid Folkets Park på Norra Parkgatan i Malmö. Kommunen och fastighetsägare satsar på konst mot knarkhandeln längs Norra Parkgatan. Om detta kommer att trycka bort knarklangarna återstår att se.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

nov 30 2017

Brandkåren i Lund larmades vid 23.50-tiden till en explosion och brand i ett gatukök på Nordanväg i Lund. När brandstyrkan kom fram var hela gatuköket övertänt och bortom räddning. Brandstyrkan lät först gatuköket brunna under kontrollerade former. Men efter en stund sattes rökdykare in för eftersläckning av resterna. Vittnen på platsen uppgav för polisen att branden startat med någon form av explosion. När branden är släckt kommer polisen att spärra av brandplatsen för polisteknisk undersökning. Polispatrullen på platsen upprättade en anmälan om misstänkt mordbrand.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt