okt 09 2017

Brandkåren larmades vid 00.53 till ett misstänkt gasutsläpp på en snusfabrik på Stenåldersgatan i utkanten av Malmö. När brandstyrkan kom fram hade ett tiotal personer från nattpersonalen utrymt och befann sig utanför företaget. Minst en person i nattpersonalen hade känt starka obehag av vad man trodde vara gas. Rökdykare med mätinstrument tog sig in i företagets panncentral och mätte. Men rökdykarna fick inte fram några farliga värden på sina mätare. För säkerhets skuld tog räddningstjänsten dit gasjouren från E-on för att även de skulle mäta i pannrummet som hade indragen naturgas. Ingen i personalen behövde åka med ambulanserna till sjukhus. Vad som orsakat det eventuella utsläppet vet man inte i nuläget.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

okt 09 2017

Turning Torso är världens största byggnad enligt Gustav Fridolin (MP). Detta sade han i en partiledardebatt i SVT under söndagskvällen. Turning Torso lär vara Malmös högsta byggnad. Som Sydsvenskan sa i en annonskampanj ”Haur du sitt Malmö haur du sitt varden”

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

okt 08 2017

Brandkåren i Malmö och Vellinge larmades 02.23 till en gårdsbrand på Råvägen mellan Malmö och Vellinge. När första brandstyrkan kom fram var en byggnad helt övertänd. Flera personer som bodde på gården hade lyckats att ta sig ut och vare sig människor eller djur var i någon av de brinnande byggnaderna. Branden hotade att sprida sig vidare till en större lada men vid 03-tiden höll flertalet rökdykare med slangledningar på att försöka stoppa brandspridningen. Strax efter 03-tiden kom tankbilsförstärkningar med vatten till brandplatsen. Vad som orsakat den kraftiga branden på gården är i nuläget oklart.


Klicka för video

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

okt 07 2017

Brandkår ambulans och polis larmades 21.36 till en påkörd person på Stora Varvsgatan i Västra Hamnen. När brandstyrkan kom fram låg en skadad man på marken vid ett övergångsställe. Brandpersonalen tog hand om den skadade i väntan på ambulans. När ambulansen kom fram lastades den skadade på en specialbår för transport till sjukhuset. Polisen hörde personer som befunnit sig vid platsen och den taxiförare som kört taxibilen som körde på mannen. I nuläget är det oklart exakt hur olyckan gått till. Den skadade fördes med ambulans till sjukhus med i nuläget oklar skadadebild.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt