jul 25 2017

Någon form av sprängladdning briserade vid 02.20-tiden utanför en port till ett niovåningshus på Karolingatan i Malmö. Brandkåren larmades till platsen av uppringare som hört explosionen och kände rök från trapphuset. När brandstyrkan från Jägersrostationen som bara hade några hundra meter att köra kom fram såg man en söndersprängd port och ett bombliknande föremål liggande strax bredvid porten. När polisen kom fram spärrade man genast av ett stort område runt höghuset. En polisman undersökte på lite avstånd det bombliknande föremålet utanför porten. Efter en stund beslutade man att ta bombtekniker till platsen. Brandpersonalen stannade kvar på platsen inför alla eventualiteter. Inga personer skadades vid explosionen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 25 2017

En barnfamilj i Bara utsattes vid 00.20-tiden för ett mindre sprängattentat. Flertalet grannar larmade polisen om vad de uppfattade som en bomb. När polispatrullerna från Lund kom fram till platsen kunde man konstatera att någon form av kraftigare smällare briserat vid radhusets dörr. Pappersrester från smällaren togs med i beslagspåsar. En lampa och ringklockan gick sönder i samband med explosionen men inga personer i radhuset hade skadats vid smällen. Polisen skrev en anmälan om olaga hot och skadegörelse. Vad som ligger bakom sprängattentat mot barnfamiljen vet man inte i nuläget.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 24 2017

Team Farang, ett av världens bästa lag inom actionsporten freerunning, kommer till Bounce i Malmö

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 24 2017

Brandkåren från Jägersro och Hylliestationen larmades vid 22.35 till en misstänkt brand på Balladgatan i Malmö. När brandstyrkan från Hylliestationen kom fram kunde man konstatera att det var ett lysrör i trapphuset som orsakat röklukten. Efter en stunds kontroller återgick alla brandstyrkorna.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 24 2017

Polis och vaktbolag larmades via överfallslarm till en grill på parkeringen till Rosengårds centrum vid 22.58. När polisen kom fram kunde man konstatera att grillen utsatts för ett väpnat rån och att en i personalen misshandlats. Trots detta hade grillen fortfarande öppet. Den skadade behövde inte åka ambulans till sjukhus och polisen tog upp anmälan på platsen. Enligt polisen var det två beväpnade maskerade rånare som utförde rånet och misshandeln.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 23 2017

Polis och vaktbolag larmades vid 20.26 till Coop på Nydalatorget på grund av ett överfallslarm. När polisen kom fram kunde man konstatera att butiken rånats av tre beväpnade maskerade män som efter rånet setts springande fly från platsen mot Lindängen. En hundpatrull från polisen försökte spåra efter de flyende rånarna i ett parkområde bakom den rånade butiken. Men efter ca 15 minuter gav hundpatrullen upp sökandet. Polisen förhörde under kvällen personalen i Coop butiken om ved de sett under rånet. I nuläget är det oklart vad som blev rånarnas byte. Inga personer skall ha skadats fysiskt vid rånet. Samma Coop butik har tidigare rånats vid flera tillfällen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt