okt 13 2017

Brandkåren larmades vid 00.46 till en misstänkt garagebrand på Ramels väg Rosengård. När brandstyrkan kom fram kunde man se rök i garaget. Rökdykare skickades ner för att undersöka. Men vid 00.10-tiden hade man inte hittat någon brand. Senare uppgav räddningstjänsten att man funnit en brinnande bil i garaget. Bilen kunde släckas av rökdykarna. I nuläget är det oklart om andra bilar i det stora garaget skadats av värme och brandrök.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

okt 13 2017

Polis och flera ambulanser larmades vid 22.30-tiden till en skjutning på Ehrenbuschsgatan som ligger i centrala Trelleborg. Skjutningen tros ha skett i en mindre park vid Sankt Nicolai kyrka. Ambulanspersonal tog hand om fyra skottskadade männen som fördes till sjukhus i Malmö och Lund. Platsen spärrades av i väntan på polistekniker. Vid 23.20-tiden tog polisen med sig flera personer för förhör. Ingen av dessa medtagna personer skall i nuläget vara gripen. Utanför adressen där de skadade männen hämtats samlades mycket folk under kvällen. Under den första timmen höll polisens insatsstyrka på att gå igenom minst en lägenhet i närheten av där de skottskadade männen hittades. Vad som ligger bakom skjutningen vet man inte i nuläget. Hur svåra skottskador de inblandade ådrog sig vid skjutningen är också oklart i nuläget.


Klicka för video

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

okt 13 2017

Brandkåren i Lund larmades via det automatiska brandlarmet vid 19.17 till ett företagshotell på Maskinvägen i Lund. Brandstyrkan kunde inte finna någon brand och återgick efter kontroll till brandstationen. Vid 20.40-tiden larmades brandkåren av på ett av företagen då man kände brandlukt från byggnaden. Efter en stunds letande på platsen fann brandpersonalen en brand på eller vid taket till byggnaden. En maskinstege med rökdykare med skärsläckare skickades upp på taket för att släcka branden. Vid 21.30-tiden var fortfarande flera brandstyrkor kvar på platsen. Exakt vad som brunnit och hur stor omfattning branden fick vet man inte i nuläget.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

okt 13 2017

Stor haveriövning på Sturup vid 18-tiden. Ca 200 personer från Ambulans räddningstjänst och polis var inblandade i övningen som hölls inne på Luftfartsverkets övningsplats en bit från banan. Polispersonal övade på skottlossning inne i terminalbyggnaden. Övningen som inte var öppen för media kommer nu att utvärderas av personal från bland annat Luftfartsverket.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

okt 12 2017

Brandkår ambulanser och polis larmades vid 17.06 till en påkörd pojke på Annetorpsvägen i höjd med Limhamnsgårdens allé. När räddningstjänsten kom fram fann man en skadad pojke liggande på marken vid ett övergångsställe. Flera vuxna personer hade stannat för att hjälpa den skadade pojken. Brandpersonalen hjälpte till i räddningsarbetet innan ambulanserna så småningom kom fram till olycksplatsen. Ambulanspersonalen hade lite problem att ta sig fram på den trånga nybyggda Annetorpsvägen på grund av all trafik. I nuläget är det oklart hur svåra skador pojken fick vid olyckan.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

okt 12 2017

Föreställning/konsert på Slagthuset ”Med ögon känsliga för grönt – en musikalisk biografi om Barbro Hörberg”

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt