jul 12 2018

Trafikolycka mellan en taxi och en mindre skåpbil på Slottsgatan vid 17.15-tiden. En av de inblandade i olyckan kom efter en stund på att han hade ont i nacken och fick föras till sjukhus med ambulans. Räddningstjänsten kom till platsen men behövde inte göra något då det handlade om mindre skador på bilarna. Under räddningsinsatsen bildades långa köer av bland annat bussar på Slottsgatan.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 11 2018

Brandkåren larmades vid 20-tiden till en person i vattnet på Drottninggatan utanför Latinskolan. Flera Ytbärgare skickades ner i kanalen och efter ca 15 minuter hade de funnit en livlös person i vattnet. Personen togs upp till väntande ambulanspersonal som genast startade återupplivningsförsök. Polisen tvingades spärra av ett område längs Drottninggatan då hundratals nyfikna samlats på platsen. När man skulle ta upp den livlöse personen vädjade polisen åt de som stod på Amilralsbron att inte filma och ta bilder. Men en del av åskådarna fortsatte att filma och en del zoomade in på den livlöse mannen som höll på att tas upp ur kanalen. Vad som orsakat att personen hamnade i vattnet kommer nu polisen att försöka att utreda.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 11 2018

En person rånades under eftermiddagen på sin lyxbil på Rosengård. Enligt uppgift skall personen ha misshandlats i samband med bilrånet. En kort stund senare fann polispatruller bilen stående på en parkering vid Rosengårdscentrum. Inga personer fans i närheten av bilen. Bilen bärgades sedan in för polisteknisk undersökning.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 11 2018

Polis kallades vid 17-tiden till Svågertorps station av allmänheten. Efter en stund fann polisen en farlig person på södra sidan av stationen. En polispatrull inledde samtal med personen och efter en stund kom polisens insatsstyrka samt polisförhandlare till platsen. Efter en stunds förhandling och insats från insatsstyrkan kunde den farliga personen omhändertas och föras till sjukhus. Inga personer skadades vid insatsen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 11 2018

Polis och brandkår larmades vid 05-tiden till postterminalen på Borrgatan i Malmö sedan två postanställda upplevde att kände smärtor i händerna efter att ha hanterat en postförsändelse. Under morgonen spärrade polis och räddningstjänsten av postterminalen. De som upplevde smärtor fördes till sjukhus men fick under dagen lämna sjukhuset. Under middagen och eftermiddagen hölls terminalbyggnaden avspärrad när polispersonal tog hand om försändelsen och lade den i specialkärl för närmare undersökning. Vid 15.30-tiden höll polisens tekniker på att slutföra arbetet på den avspärrade terminalen. I nuläget vet polisen inte om det handlar om något farligt ämne i den aktuella försändelsen.

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

jul 11 2018

En ronderande väktare larmade vid 0 1.20-tiden brandkåren om rök från Gunnesboskolan på Stenåldersvägen i Lund. När brandstyrkan från Lund kom fram brann det ordentligt i en vägg och delar av taket på Modulbyggnaderna. Rökdykare med slangledningar sattes in för släckning och förstärkning av skärsläckare begärdes till platsen. Efter ca 20 minuter hade Lundastyrkan släckt ner branden på utsidan. När skärsläckarenheterna från Lomma och Staffanstorp kom fram kunde dessa sättas in för att stoppa och släcka branden i mellantaket. Vid 02-tiden var branden under kontroll och eftersläckning kunde påbörjas. En del av taket och ytterväggen fick brytas upp för att man skulle komma åt att efter släcka. Vad som orsakat nattens brand är oklart med andra skolor i Lund har den senaste tiden drabbats av flera anlagda bränder. Polisen kom till platsen och upprättade en anmälan.


Klicka för video

För att se fler bilder från händelsen, klicka här

Sydsvenskan - Senaste Nytt